


Kom een kijkje nemen achter de schermen van onze volxkeuken en bereid samen met chef kok Enid het Volxkeuken Spéciale menu. Je zal te weten komen hoe je gezond en gevarieerd vegetarisch kan koken, ontdekken dat een vegetarisch menu uit meer bestaat dan sla en wortelen en merken dat er nog andere vleesvervangers zijn dan quorn en tofu.
Enid onthult je de geheimen van haar vegetarische wereldkeuken en kookt met jou een topgerecht dat diezelfde avond op de volxkeuken geserveerd wordt.
Duur: van 12.00u tot 19.00u
inschrijven: mail@scheldapen.be (beperkt aantal plaatsen!)
Prijs: 5
(Ethisch Vegetarisch Alternatief)
EVA informeert over alles wat met vegetarische voeding te maken heeft. EVA onderhoudt de uitgebreide website www.vegetarisme.be, brengt driemaandelijks het EVA Magazine uit, organiseert talrijke kooklessen en etentjes en nodigt iedereen uit om mee te doen aan haar campagne Donderdag Veggiedag. Het is EVA vooral te doen om vegetarisch eten en leven makkelijk en toegankelijk te maken. Zowel wie al sinds jaar en dag vegetarisch eet, als de ontwakende consument die zijn eerste pasjes zet in de vleesloze keuken, krijgt van EVA de nodige betrouwbare informatie. EVA komt vanavond ook in Scheld'apen de wereld verbeteren. Eindelijk!
Our Daily Bread van Nikolaus Geyrhalter laat zien hoe en waar het voedsel in Europa geproduceerd wordt. De film toont de industriële voedselproductie als een reflectie van onze maatschappelijke waarden: een overvloed aan alles, snel en eenvoudig gemaakt door experten. Zonder commentaar ontvouwt de film zich op het scherm als een verstorende droom: een dwingende kijk, vergezeld door gegons, geklater, gedreun en geslurp - de hydraulische ademhaling van de machines. Alleen het krijsen van de dieren klinkt nog luider. Our Daily Bread nodigt uit om te kijken, te luisteren en ons te verbazen, om na te denken over onze samenleving en de huidige toestand daarvan. Alleen nadat je het zelf gezien hebt, kan je het geloven.
Inkom: GRATIS!
hoe werken de feeds?
