DE EPILOOG
Op de laatste dag van Festivaaalllaallal, de epiloog als het ware, sluiten we af met een namiddag hangen, koken en eten. Om te luisteren, zien en spreken over dingen die we (niet) graag zien gebeuren. Over kansen en teloorgang en wat er dan verandert. We nodigen mensen uit om met ons na te denken over de collectieve toestand.
ism Timecircus & De Beek
+ BEELDENPARK / FILMBOX
+ FESTIVALRESTAURANT
Gratis!
Dames en Heren, appelen en peren,
Speciaal voor deze dag installeert Scheld'apen een gigantische fruitpers waarin iedereen zijn zelfgekweekte appels en peren kan komen persen.
Kom af, neem uw fruit mee en ga naar huis met uw eigen versgeperst sap.
Laat het smaken!
In de Do It Yourself-workshop of RepareerBAaR kunnen fietsliefhebbers vrijblijvend aan hun fiets komen sleutelen, onder vakkundig oog en met de hulp van enkele fietskenners. De vrienden van de Fietskeuken komen met een tot atelier omgebouwde bakfiets samen met u aan uw fietsen klooien, alle nodige tools en noowhauw zijn voorradig.
PAUL DE GRAAF is buiten zijn doorlopend onderzoek naar de relatie tussen architectuur, landschap en ecologie ook de drijvende kracht achter Eetbaar Rotterdam. Deze vereniging wil een ...netwerk organiseren voor stadslandbouw en zodoende de voedselketen weer zichtbaar te maken in de stad. Drijvende tuinen, moestuindaken, zelfvoorzienende horecagelegenheden en innovatieve gebouwen op basis van gesloten kringlopen zijn hiervoor enkele mogelijkheden. Voor het eten van insecten haalt de gemiddelde Europeaan zijn neus op. Nochtans kunnen deze geleedpotige wezens potentieel voedselschaarste en een overdaad aan CO² de wereld uithelpen.
PETER DE BATIST probeert de goegemeente hier al vijftien jaar van te overtuigen met zijn insectenbar. Op het menu staan gegrilde krekeltjes, dadels met pootjes, gebakken sprinkhanen, geroosterde moriowormen, stonegrilled wasmotrupsen, zakouskis met buffalowormen, sprinkhanen met appel, mango of perzik in bricdeeg, rauwe meelwormen, buffalowormen moriowormen en wasmotrupsen.
JACQUES TEMPèRE studeerde als fysicus af aan de UA waar hij tevens zijn doctoraat haalde. Daarna kampeerde hij een tijd op de prestigieuze Harvard University waar hij onderzoeker en experimentator was. Ondertussen doceert hij theoretische fysica aan de UA en is hij nog steeds associate researcher in Harvard. Jacques komt ons iets vertellen over kwantummechanica en koude atomen en de link met kwantum-financien. Fysica-onderzoek van Antwerpse makelij...
hoe werken de feeds?