Een initiatief van het MAS en de stedelijke jeugddienst, in samenwerking met Scheld'apen en de middelbare school SISO 2 (campus Marco Polo).

 

www.mas.be 

www.myspace.com/MASindebache 

MAS in de Bache Project

De jongeren van de technische schakelklas van SISO 2, campus Marco Polo, stellen baches in tentvormige constructie op. Hiervoor werkten ze samen met het jongerencentrum Scheld'apen. Ook nodigden het MAS en de Stedelijke Jeugddienst individuele jongeren uit om aan het werk te gaan. Zo waren er op vrijdag 11 en 18 januari workshops in het Stadsmagazijn. Jongeren beschilderden dan baches, individueel of in groep.

 

Het resultaat van deze inspanningen was te bekijken tijdens een toonmoment op 26 januari 2008. Daar stelden ze de constructie tentoon van SISO 2 en werden de beschilderde baches rondom de MAS-werf gehangen.

 

Het toonmoment werd feestelijk ingezet door alle 170 leerlingen met een Murga-parade, vuurkunstenaarsact en muzikale optredens. Dit project zorgt ervoor dat musea hun saai en stoffig imago kwijtspelen en dat dit museum jongeren aantrekt, zowel nu als in de toekomst. Het Museum aan de Stroom gaat er vanuit dat zij een belangrijke rol kan spelen voor jongeren, en dat dit zeker ook wederzijds is.

mailinglist
Ledenlijst
feeds
nieuws-feeds
hoe werken de feeds?
tags
taglijst
over scheld'apen
info
historiek
werk mee!
krantenknipsels
contact
contact gegevens
Built by Indianen | Page generated in 0.047 seconds.