SCHELD'APEN BOUWT VOETBALSTADION PETROLEUM ZUID!!

Aangezien het dossier van het nieuwe voetbalstadion volledig strop zat heeft Jeugdcultuurcentrum Scheld'apen samen met de anderstalige nieuwkomers van Siso Marco Polo een eigen voetbaltempel gebouwd.

 

Tussen de bomen aan D'Herbouvillekaai, weg van het gelobby, de ruimtelijk planning, de architecten en het gevloek van twee schijnbaar onverenigbare groepen supporters, maakte een groep jonge kerels de grote droom van de stad Antwerpen waar.

 

Deze groep, bestaande uit twee jonge kunstenaars (Jozef Wouters en Simon

Allemeersch) en leerlingen met hun leerkrachten van de OKAN (onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) afdeling van de school Marco Polo werkte een maand lang aan het voetbalstadion van hun dromen. De scoreborden waren gigantisch, het gras knalgroen, er was plaats voor een dj en je kon een drankje bestellen van op het veld.

 

Op 4 juni 2010 stelde de groep hun stadion voor aan de wereld. Met een groot voetbaltornooi, een barbeque, champagne en concerten hopen we iedereen tot bij het stadion te krijgen. De burgemeester, de architecten, de spionkop van GBA én die van RAFC, zelfs de voetbalbond, het BOIC, Sepp Blatter en de voltallige jury van de FIFA waren uitgenodigd!

mailinglist
Ledenlijst
feeds
nieuws-feeds
hoe werken de feeds?
tags
taglijst
over scheld'apen
info
historiek
werk mee!
krantenknipsels
contact
contact gegevens
Built by Indianen | Page generated in 0.022 seconds.