DE NACHTWINKEL !

Een project van IIIW

(Yana Foque, Joke Leonare Desmet en Jozefien Gruyaert)

met de steun van Scheld'apen.

 

http://iiiw.tumblr.com

http://nachtwinkel.net

HET IDEE

"De nachtwinkel opent zijn deuren op 16 februari in de SEEFHOEK. Op deze plek willen we nachtraven onderdompelen in de onontgonnen schoonheden van dit stuk stad. Je vindt hier niet alleen sigaretten en bier, maar ook unieke publicaties en soundtracks die een ode brengen aan een tijdstip waarop de teugels iets meer gevierd worden…

 

Geïnspireerd door de 'foute' belettering van de vele nachtwinkels hier aanwezig, nodigen we enkele vormgevers uit om hun interpretatie hierop te geven. Zo starten we een visueel onderzoek naar de grafische identiteit van deze wijk. En of zoiets eigenlijk wel bestaat.

 

Aansluitend hierbij verschijnt er een boek en een LP. Hypnos, een pseudowetenschappelijk onderzoek op het thema en Music for nightshops, een LP waar twee muzikanten een moderne nocturne te maken.

 

Verder organiseren we expo's, filmavonden en lezingen over insomnia, dromen, neonverlichting, nachtlawaai,…

 

Door hier aan de slag te gaan streven we naar een positief geluid voor dit erg inspirerend stuk stad. En door het open karakter van dit project hopen we een breder publiek te enthousiasmeren voor deze visuele vorm van communicatie."

 

MET DANK AAN

Jonathan Herzberg (regie teaser), Ruben Van Der Hammen (edit teaser), Christian Paulussen (camera /grading teaser), Lars Blakenburg (geluidsnabewerking teaser), Mihkel Zilmer (muziek teaser), Gill Jillsen (9 stars gallery), Jonathan Van Essche (acteur), Farid Rasoolzadeh Baghmisheh (acteur)

 

Prachtfiguranten: John Pale, Ruben Devinck, Liene Aerts, Rein Desmet, Geert Gielis, Seppe Deblust, Rob Jacobs, Joleen Goffin, Arthur van der Steene, Caroline van Eccelpoel, Miriam Krekel, Marieke Winters, de buren!

Vita mees (No.1 Fan) Saskia van basten batenburg

VZW Cultuurantenne District Antwerpen

STEUN

"De boeken liggen klaar, de vrijwilligers staan paraat, het programma is uitgewerkt en de sprekers zijn geboekt.

 

Nu zoeken we jullie hulp om de kosten van dit project te kunnen financieren: om de sprekers niet enkel een appel en een ei aan te bieden, om de muzikanten niet met lege handen naar huis te sturen, om jullie, onze gasten niet in de kou te laten staan (lees: verwarmingskosten), …

 

Met hulp van onze partners en veel enthousiasme komen we ver, maar zonder bijdragen van doorwinterde kunstliefhebbers, kunnen we het project niet realiseren. Je kunt ons helpen met een donatie. Crowdfunding heet dat en dit kan al vanaf 10 euro via de onderstaande link!"

 

http://voordekunst.nl/vdk/project/view/863-de-nachtwinkel

 

ALLE INFO OP NACHTWINKEL.NET !

mailinglist
Ledenlijst
feeds
nieuws-feeds
hoe werken de feeds?
tags
taglijst
over scheld'apen
info
historiek
werk mee!
krantenknipsels
contact
contact gegevens
Built by Indianen | Page generated in 0.028 seconds.