zaterdag 4 en zondag 5 mei in de SJACHERBEURS!

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei neemt Scheld'apen een deel van de Antwerpse Sjacherbeurs over. We reserveren een eiland in dit wereldvermaarde brocante- en curiosawalhalla en nodigen geniale geesten uit om er met ons een nieuwe betekenis te geven aan het concept rommelmarkt.

We verdelen vierkante meters vloer onder zelfbouwende vrienden en stichten een artistiek dorp op een steenworp van het commerciële hart van de stad. Het hele weekend lang staan we daar te koop, te ruil, te krijg en te tombola. We denken aan een maakbâr/hersteltoog, een ruilkast, zeefdrukstand, portretplaats, stripstand, zithoek, boekenstand, platenstand, krijg de kleren, koop de kleren, zoek het meubel, vind Wally, ...

We nodigen iedereen uit om alsnog en zo snel mogelijk een kraamvoorstel in te dienen via info@scheldapen.be. Daarmee vullen we dan de laatste plaatsjes op ons beurseiland. Scheld'apen staat in voor promotie, standgeld, stroom, tafels en organisatie.

 

Zaterdag van 10.00u tot 16.00u

Zondag van 9.00u tot 16.00u

 

Locatie: OUDE VAARTPLAATS 18 (vogeltjesmarkt), 2000 A'PEN

Pijn: 1,5 €

 

MET o.a. SCHELD'APEN RUILKAST/WISSELSTAND. MAAKBA(A)R: hersteltoog met REMÖRK, MATTIAS CRE, SASKIA VAN DER GUGHT & VADER COSEMANS. DE BEEK. BOEFBAAR door KASPER DEVOS. DE NACHTWINKEL. BILD UND STURM. BRIES. EXTRAPOOL/HALFWITHAL. HARMONIE. FABRIKAGE. HAARKAPSTER: TRUUS KEUSTERMANS. LEVENDE WEBWINKEL. TAPESALE DISTRO (van o.a KRAAK, BEYT-AL, SMELTKOP, TAPED SOUNDS, SLOOW, VEGLIA, AGUIRRE, M+ TAPES, HARE AKEDOD, ..). ULTRA ECZEMA'S MSS MEESTERD. NAOMI KOLSTEREN/STUDIO FLUIT. MAYKEN CRAENEN/HUIS HAAS. BARBARA VANDECAUTER. WANNES VERHEES. MAQUILLAGE: RENEE SIMONS. JON BIRDSONG. PLATENKRAAM IZJA RUTTEN. QUIET DAYS RECORDS. MINISTRY OF MASS. FÜR DICH VERLAG. NARELLE DORE & SIGRID VOLDERS. JOHANNA TRUDZINSKI. SOLAR SHOP ZITHOEK. WINNITRON SPELCONSOLE: THOMAS EN HANNES DEVILLE. ZEEFDRUKATELIER: JELLE KINDT. APETOWN. TOPO COPY.

ZINES, GRAFIEK & ZELFMAAK, ..

MEER info over de Standhouders

MAAKBA(A)R: hersteltoog

met REMÖRK, MATTIAS CRE, SASKIA VAN DER GUGHT & VADER COSEMANS.

Aan de Maakba(ar) van Scheld'apen kunt u kosteloos uw ter ziele gegane gerief laten herstellen. Wij zorgen voor gereedschap en expertise om uw haardroger, gitaar, splitrok, keukenrobot, casio, baardtrimmer en eierkoker een nieuw leven te geven.

Specialisten van dienst zijn Remörk (Kris Delacourt): meester van de kleine (muziek)elektronica, Mattias Cré: begenadigd instrumenten- en meubelbouwer, Saskia Nachtvreugd: Herstelt al uw juwelen en kleren, te open oorbellen, niet ronde ringen, kleine knopen, grote gaten,...

 

KASPER DE VOS: BOEFBAR

Kasper De Vos behaalde in 2012 zijn Master Vrije Kunsten aan het Gentse KASK en houdt sindsdien atelier in Scheld’apen. Als beeldend vinder en ruimtelijk bezetter legde hij er de laatste hand aan zijn eerste solo expositie. De Vos maakt vaak monumentale beelden voortkomend uit een fascinatie voor natuurkrachten, isomo en portretten en bestrooit die kwistig met humor.

Speciaal voor de Sjacherbeurs ontwerpt hij een ‘BOEFBAR’.

kasperdevos.blogspot.be

 

BILD UND STURM

Grafische krant van Yana Foqué waarin ze onderzoekt hoe we kijken naar prentjes en tekst.

www.facebook.com/BildundSturm

 

BRIES

"Bries verkent de eindeloze mogelijkheden van beeldend vertellen. Oorspronkelijk opgericht als comic-bibliotheek door Ria Schulpen in 1985, groeide uit tot een kleine, maar avontuurlijke redactie. Bries publiceert boeken op de fijne lijn tussen strips, literatuur en kunst en hecht veel waarde aan productie en design. Boeken uitgegeven door Bries zijn boeken om te lezen, te bekijken en te koesteren, gemaakt door de beste internationale auteurs."

www.bries.be

 

DE BEEK

Dit voedselbewegingscollectief onderzoekt andere manieren om met voedsel om te gaan en klaagt de (economische) almacht aan van supermarktketens en voedselconcerns. Quasi wekelijks wordt er een oogst geplukt of een pluk geoogst en dan bereid of geconserveerd. Daarbij organiseert De Beek lezingen, debatten en workshops rond ecologische thema’s.

debeek.edosia.org

 

DE NACHTWINKEL

Yana Foqué, Joke Leonare Desmet en Josefien Gruyaert zetten 2013 feestelijk in met de opening van hun artistieke nachtwinkel in de Veldstraat. Met hun collectief Driewerk lanceerden ze dit project vanuit een gezamenlijke fascinatie voor de typografische stijl van nachtwinkels en een passie voor grafisch werk.

Een nachtwinkel voor nachtraven.

nachtwinkel.net

 

NAOMI KOLSTEREN: STUDIO FLUIT

Antwerps collectief met een voorliefde voor illustratie en grafisch ontwerp.

studiofluit.tumblr.com

 

MAYKEN CRAENEN: HUIS HAAS

Huis Haas, een initiatief van Ephameron en Maayken ontstond vanuit een gedeelde passie voor speelse kunst en schone boeken. Met Huis Haas organiseren ze op regelmatige basis exposities, zinepresentaties en grafiekfestivals en baten ze een gezellige webwinkel uit.

huishaasblog.wordpress.com

 

MINISTRY OF MASS

Dit makerscollectief werd in 2012 opgericht door Sander Michielsen en David Braeckman en huist in onze ateliers in Fort 8. Ministry Of Mass ontwikkelt gelimiteerde series van duurzame objecten en becommentarieert daarmee het huidige productie- en consumptieklimaat.

www.ministryofmass.com

 

THOMAS EN HANNES DEVILLE: WINNITRON SPELCONSOLE

Winnitron is een onafhankelijk arcade gamenetwerk dat onafhankelijke gameontwikkelaars wereldwijd aanspoort om games te ontwikkelen voor de console. In België wordt Winnitron vertegenwoordigd door Thomas en Hannes Devillé. Ze bouwden een speelkast waarop je gratis kan kennismaken met de beste arcade games.

winnitron.be

 

SCHELD'APEN ZITHOEK, RUILKAST/WISSELSTAND.

Scheld’apen maakt het gezellig met een zithoek en leesvoer: de zogenaamde hangstand, centraal op ons eiland, voor verpozing en tweespraak.

Scheld'apen bouwt ook een ruilkast/wisselstand, daar kunnen gesjacherde aanwinsten verruild worden voor, wie weet, beter.

 

ONBETAALBAAR

Onbetaalbaar is een werkplaats die mensen, objecten, ideeën samenbrengt en streeft naar een materialisme dat emotie in zich draagt. Het is een onderzoeksproject waarbij vaklui, denkers, bricoleurs en toevallige betrokkenen samen rond de tafel gaan zitten om ongewenst materiaal te recycleren tot een nieuw object met een nieuwe identiteit en een eigen verhaal.

Op de beurs promoten ze hun project OP MAAT door ter plaatse aan nieuwe ontwerpen te werken en mensen te ontvangen die daadwerkelijk iets op maat kunnen bestellen.

www.onbetaalbaar.com

 

HALFWITHAL / EXTRAPOOL

De winkel van Extrapool; sound, art en print werkplaats in Nijmegen.

‘De schappen van onze winkel staan vol hartveroverende, vreemde, verontrustende, grappige en mooie publicaties en muziek. Al het drukwerk van Knust - Extrapools roemruchte stencilwerkplaats - is hier verzameld en ook producties van onze geluidsstudio vind je hier terug.’

www.extrapool.nl

 

HARMONIE

'Harmonie: Art magazine sucks young blood. Like an exhibition on paper, tactile, portable, exciting. All this in an A4- size envelope with objects, images and text. Your favorite artist as a starting point for a multiple with genuine art works, dizzying words and loads of freshness!'

 

FABRIKAGE

Het Festival en collectief van mooie mensen toont hun waren, geeft info en wordt versierd door El Neoray.

www.facebook.com/fabrikage

 

HAARKAPSTER: TRUUS KEUSTERMANS

Truus de knappe kapster, knipt je kapsel knap.

 

SCHELD'APEN WEBWINKEL

Onze eigen webwinkel maar dan in’t echt. U bekomt er voor een zacht prijsje:

SHELDON SIEGEL - 'GRèVE TOTAL' 2xLP, DE FESTIVAAAALLLAALLAL-KRANT, UE MSS MEESTERD 6, FLOWER CORSANO LIVE DVD, Scheld'apen T-SHIRTS, STICKERS, en veel meer!

 

TAPESALE DISTRO!

Cassettes, cassettes en nog cassettes. Terug van nooit weggeweest. Enkele lokale tapelabels stellen hun laatste uitgaves aan u voor. Met o. a. Taped Sounds, Sloow Tapes, Stenze Quo, Beyt-Al Tapes, Hare Akedod, en Smeltkop.

Ook meer gerenommeerde labels als Kraak, Ultra Eczema en Aguirre Records stellen hier een selectie van hun releases voor.

 

WANNES VERHEES

‘Manusje van zo goed als alles’ recycleert uw overschot aan plastic zakken tot bruikbare objecten.

 

 

BARBARA VANDECAUTER

"Ik verkoop schetsboekjes, adresboekjes en postkaarten waarop ik tekeningen heb gezeefdrukt en knutselpakketten voor kleuters die ik zelf heb samengesteld met persoonlijke tekeningen."

www.barbaravandecauter.com 

 

MAQUILLAGE: RENEE SIMONS

Deze multidisciplinaire griet transformeert je gezicht in je wildste dromen. Jean Bosco Safari of iets van Malevitsj, recht op je smoel.

cargocollective.com/reneesimons

 

JON BIRDSONG

Birdsong is een geschoold trompettist die zijn sporen verdiende bij o.a. Beck, FES, dEUS en Think of One. De meest sympathieke Amerikaan van Antwerpen komt achtergrondgeluid maken met vinyl vol vreemde achtergrondgeluiden.

 

PLATENKRAAM IZJA RUTTEN

Dóttir Slonza oppervrouw Izja Rutten verkoopt in haar kraam cd's en platen van alle bands die cd's en platen te verkopen hebben zoals Traktor, In-Kata, Capsule, Brzzvll, Dóttir Slonza, Tip Toe Topic, Ambrassband, School is cool, Black Cassette, La Femme Belge, Antwerp Gipsy Ska, Blackie And The Oohoos,…

 

QUIET DAYS Records

Rik Peeters startte een tijd geleden deze distro en brengt vooral zware ondergrondse metalen en donkere dreunen mee.

quietdays.limitedrun.com

 

NARELLE DORE & SIGRID VOLDERS

Uw kamerplanten krijgen een mooi nieuw onderkomen, hangend in uw living, keuken of slaapkamer. Als kers op de taart nemen deze creatieve deernes nog meer zelfgemaakt moois voor u mee.

www.narelledore.com

 

JOHANNA TRUDZINSKI

Duitse modeontwerpster en stichtend lid van het van de pot gerukte performancecollectief Bissy Bunder.

 

OTARK & SOLAR SHOP

‘Since 2008 Atelier Solarshop has been setting tactile and harmonious atmospheres, where its visitors can enjoy a fine selection of contemporary works by young designers & artists, blended with carefully collected vintage furniture & objects. The space and its interior evolve on regular basis due to (con)temporary events & concepts organized by the Atelier Solarshop's team.’

ateliersolarshop.blogspot.be

otarkproductions.blogspot.be

 

ZEEFDRUKATELIER: JELLE KINDT

Tekenaar, cartoonist, stripauteur en uitbater van Scheld’apens eigenste zeefdrukstudio in Fort8 komt live zeefdrukken.

jellekindt.blogspot.be

 

APETOWN

Kevin Van Gaver, sinds mensheugenis bekend als de heer Apetown, komt af met T-shirts, stickers, druk- en ander grafiekwerk.

apetown.org

 

TOPO COPY

Een open laboratorium en onderzoekscentrum voor alle print en papier gerelateerde kunsten. Hun vaste stek is Gent en is een samenwerking tussen Ladda vzw en El Topo. Elk project is iets nieuws. Benieuwd wat ze hier komen doen.

www.topocopy.org

Media Albums
mailinglist
Ledenlijst
feeds
nieuws-feeds
hoe werken de feeds?
tags
taglijst
over scheld'apen
info
historiek
werk mee!
krantenknipsels
contact
contact gegevens
Built by Indianen | Page generated in 0.031 seconds.